AGENDA

Expositie aquarellen
Sint Maartenskliniek Nijmegen

2 juli t/m 24 september 2020

Van 2 juli t/m 24 september 2020 exposeer ik mijn aquarellen in de Sint Maartenskliniek Nijmegen / Poli Orthopedie. Op werkdagen vrij toegankelijk voor bezoekers en personeel (van 8 uur - 18 uur). Bij de expositie is een folder verkrijgbaar met informatie en een prijslijst.

Mocht je in de buurt zijn, kom dan gerust even langs! 

Opening expo Duo in Verwondering

Huize Vredenburg Westervoort 

vrijdag 14 februari 2020 om 19.30 u

Tijdens de expositie 'Zomerkunst' die vorig jaar is gehouden in het Liemers Museum in Zevenaar hebben Marijke de Both en Toine Claessen elkaar ontmoet en gevonden. De natuurfoto's van Marijke de Both (Zevenaar) hingen gelijktijdig met de aquarellen van Toine Claessen (Duiven). Het werk van beide kunstenaars sluit mooi bij elkaar aan.

Marijke is vaak te vinden in de natuur. Wat zij daar beleeft wil ze graag met anderen delen. Fotografie is dan een mooi middel. Daarbij zoekt zij het verrassende beeld; soms sfeervol, soms klein, soms grafisch, maar altijd een perspectief dat niet voor de hand ligt.

Toine is op zoek naar verwondering en de essentie, in de natuur maar ook in de cultuur, muziek en de grafische wereld. Het gaat hem meer om de suggestie dan om de perfectie en om de kunst van het weglaten. De pauzes (ruimten) tussen de noten (materie) zijn net zo belangrijk als de noten zelf. Het wit in de aquarel.

De tentoonstelling wordt vrijdag 14 februari 2020 om 19:30 uur muzikaal geopend door JUDITH&TOINE&FEMKE en is vier weekenden (15 februari t/m 8 maart 2020, van 14-17 uur) te zien in Huize Vredenburg en Huis ter West in Westervoort. U bent van harte uitgenodigd!

Judith&Toine&Femke van de partij!
Muziek bij de Buren, zondag 2/2 2020

Zondag 2 februari 2020 zijn wij te gast bij Annie & Frans in de Alkmaarsingel 278 in Arnhem-Zuid bij Muziek bij de Buren. Dank voor de gastvrijheid en we gaan er iets moois van maken! We spelen 3x in de middag, van 13.15 - 13.45, van 14.45 - 15.15 en van 16.15 - 16.45 uur. Wees welkom. Wij hebben er zin in!

Een (h)eerlijk diner + live muziek van Judith&Toine&Femke 

Zaterdag 30 november kun je genieten van een (h)eerlijke maaltijd en live muziek van ons in Het Borghuis (voormalige Postkantoor, een Rijksmonument) in Doetinchem, een bijzonder restaurant met bijzondere bediening! Noteer alvast in je agenda of reserveer een tafel. 

https://www.hetborghuis.nl/agenda/zaterdag-30-november/7/371

Fotoboek "2 jaar aquarel"

YEAH mijn fotoboek "2 jaar aquarel" is klaar! Een overzicht met de 30 mooiste aquarellen en begeleidende teksten. Het formaat is 28 x 21 cm. Het fotoboek kan besteld worden en is ook in een kleiner (goedkoper) formaat verkrijgbaar (20 x 15 cm). 

Fotoboek groot formaat (28 x 21 cm): € 40
Fotoboek klein formaat  (20 x 15 cm): € 30

Zomerexpositie Liemers Museum 2019

Momenteel exposeer ik, samen met andere kunstenaars, een selectie van mijn aquarellen in het (oude) Liemers Museum in Zevenaar van dinsdag 2/7 t/m zondag 4/8 (2019, di t/m zo van 14-17 uur). De ruimten zijn tijdelijk opengesteld voor kunstenaars uit de regio.

Ik nodig jullie graag uit om een kijkje te komen nemen. De zondagen 7, 14 juli en 4 augustus zal ik zelf ook aanwezig zijn. Adres: Kerkstraat 16 Zevenaar, entree 4 euro.

Zie ook de pagina aquarel voor meer informatie over mijn aquarellen.

Trots op mijn nieuwe mandoline!

Mijn oude, 40 jaar oude Siciliaanse, mandoline begon gebreken te vertonen. Dus heb ik mij georiënteerd op de aanschaf van een nieuwe mandoline. In A'dam heb ik de Eastman MD304 gekocht en ik ben er heel blij mee. Fantastisch warm geluid (oval hole!) en zuiver in intonatie.