AQUAREL

Mijn tweede passie is tekenen en aquarelleren. Van jongs af aan is tekenen mijn passie. In mijn studietijd en tijdens de uitoefening van mijn beroep als architect hield ik me bezig met ontwerpen, technisch, grafisch en perspectief tekenen.

In het najaar van 2017 heb ik de penseel weer opgepakt! Ik heb 12 lessen aquarelleren gevolgd bij Ingrid Berendsen van de Volksuniversiteit Zevenaar. Ik werk met een professionele Winsor & Newton-aquarelset. De eerste onderwerpen heb ik vooral nagetekend en nageschilderd om de techniek te leren begrijpen. Zowel figuratief als non-figuratief schilderen spreekt mij aan.

De kleurenpracht van dieren en landschappen wil ik vastleggen in een aquarel. Als liefhebber van impressionistisch schilderwerk gaat het mij meer om de suggestie dan om de perfectie. Maar ik ben ook gefascineerd door meer vrij en grafisch te werken, wellicht geïnspireerd door architectuur, wiskunde en door grafici zoals M.C. Escher. En ik word enorm blij van weglaten, wat mij ook in de muziek zo boeit. De pauzes (ruimten) tussen de noten (materie) zijn net zo belangrijk als de noten zelf. Het wit in de aquarel.

Mocht U ge├»nteresseerd zijn in mijn werk of een aquarel willen kopen, neem dan contact met mij op.  Alle aquarellen zijn ingelijst ca. 31 x 41 cm.